Општинско Основно Училиште
„Киро Глигоров“ – Скопје

Проект „Развиваме вештини - градиме таленти“

2020-03-18 23:16:42 Продолжуваме со реализација на започнатите проекти. Почитувани ученици, иако не сме во училница, сепак времето дома може да го поминеме во изведување на заеднички активности.

Почитувани родители и ученици, Aктивoт нa III одделение во соработка со ЈУ Детски културен центар - Карпош отпочна со реализација на работилници посветени на македонското народно творештво. Заради новонастанатата ситуација со корона вирусот и осмислување на времето на учениците, заеднички решивме двете работилници кои ни останаа да ги реализираме online.

 

Работилница 2 - Учиме хумористична народна песна

 

ЛИНК

 Музика за песната: ЛИНК

Работилница 3 - Работиме со природни материјали

ЛИНК

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner