Општинско Основно Училиште
„Киро Глигоров“ – Скопје

Директор

2020-02-03 15:41:03

,, Најголемиот  успех  за една земја е правилното воспитување и школување на младината ,,

 

Билјана Билбиловска

 

 

Образованието кое детето го стекнува во првите години на своето школување битно го одредува неговиот иден став кон учењето кое треба да биде потреба и задоволство.

 

Начинот на организирање на  времето кое детето го поминува во училиште влијае врз развивањето на чувствата на детето кон училиштето кое за него треба да претставува  втор дом.

 

Нашата визија е  да создадеме   училиште што  користи современи методи за работа и во  креативна и стимулативна средина ќе  ги подготви учениците  за сите животни предизвици.

 

Секое дете има право на квалитетно образование  кое ќе го стекне во атмосфера која мотивира и поттикнува,  атмосфера што ќе го прави среќен,емпатичен кон соучениците и го подготвува да биде успешен човек во новото време на постојани промени.

 

Заедно со родителите, учениците  и посветениот  наставен кадар, со иновативна технологија на секој чекор, создаваме училиште кое постојано ќе се прилагодува на современиот свет во кој живееме.

 

Веруваме  дека знаењата и искуствата на нашите ученици ќе бидат  цврст темел врз кој   тие ќе се  изградат  во продуктивни  членови  на  ова  наше општество .

 

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner