Општинско Основно Училиште
„Киро Глигоров“ – Скопје

Проекти


,,За да се развива детскиот ум, потребно е прво да се засади семе”

2024-03-18 09:56:36

„ПРЕДИЗВИК ЗА МЛАДИ ИСТРАЖУВАЧИ #5 - ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ“ НАЗИВ НА ПРОЕКТОТ: ,,За да се развива детскиот ум, потребно е прво да се засади семе” прочитајте повеќе

,,Растеме заедно“- Различните јазици и култури го обогатуваат нашето образование!

2024-03-12 13:46:32

,,Растеме заедно“ стекнување вештини за интерпретирање на светот не само од гледна точка на припадниците на сопствената култура туку и низ перспектива на други културипрочитајте повеќе

ВЕЗ ДО ВЕЗ – ТРАДИЦИЈА, ЗБОР ПО ЗБОР – ЗАЕДНИЧКА ЕДУКАЦИЈА

2024-03-11 22:34:36

Развој и унапредување на мултикултурализмот, меѓуетничката интеграција и толеранцијатапрочитајте повеќе

Младите размислуваат

2024-03-11 18:52:01

Поттикнување на младите на критичко размислување, подигнување на свеста за медиумска писменост и пристап кон медиумите прочитајте повеќе

Наследство и традиција, минатото раскажано денес

2024-03-11 18:50:35

Наследството и традицијата, минатото раскажани денеспрочитајте повеќе

Проект: ,,Креативни образовни практики за вклучување на надарени деца“

2023-12-20 15:32:27

,,Креативни образовни практики за вклучување на надарени деца“ - споделување на искуствапрочитајте повеќе

Градиме мостови

2021-12-06 21:41:23

„Градиме и програмираме мостови со Lego и micro: bit“ и нема јазичната бариера помеѓу учениците од различни етникуми и социјални срединипрочитајте повеќе

Компостирање во училиште за здрава животна средина

2020-09-28 11:00:52

„Тоа што ќе се земе од природата-треба и да се врати“прочитајте повеќе

Сообраќајни патроли

2020-03-04 08:46:27

Пораки за безбедност во сообраќајотпрочитајте повеќе

Креативно менторство

2020-02-26 12:23:47

Интеграција на учениците, за да се постигне повисоко ниво на креативност и инвентивност, како и потттикнување на организаторските способности кај ученицитепрочитајте повеќе

Развиваме и градиме млади таленти

2020-02-25 13:32:46

Правилно развивање на вештините кај децата, да се зголеми самодовербата и пронаоѓањето на својот талентпрочитајте повеќе

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner