Општинско Основно Училиште
„Киро Глигоров“ – Скопје

И на далечина сме заедно

2020-05-03 22:54:54 ПРОДОЛЖУВАМЕ ДА ЈА БУДИМЕ ЖЕЛБАТА ЗА УЧЕЊЕ

Почитувани родители и ученици, Ви благодариме што со Вашите изработки го збогативте нашиот прв, виртуелен патронен празник. Покажавме дека и на далечина можеме да бидеме заедно и успешни. Колективот на ООУ „Киро Глигоров“ продолжува со активности кои ќе ја будат желбата за учење кај нашите ученици.

Активности за период од 04.05. 2020 до 08.05.2020

ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ

 РАСПОРЕД ЗА ДАЛЕЧИНСКО УЧЕЊЕ 

ЛИНК

Активот на II одделение, материјалите за работа ги споделува преку електронските адреси.

 

ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ

РАСПОРЕД ЗА ДАЛЕЧИНСКО УЧЕЊЕ

ЛИНК

Активот на III одделение, материјалите за работа ги споделува на платформата Google Classroom.

 

ЧЕТВРТО ОДДЕЛЕНИЕ

РАСПОРЕД ЗА ДАЛЕЧИНСКО УЧЕЊЕ

ЛИНК

Активот на IV одделение, материјалите за работа ги споделува на платформата Edmondo.

 

ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ

РАСПОРЕД ЗА ДАЛЕЧИНСКО УЧЕЊЕ

ЛИНК

Активот на V одделение, материјалите за работа ги споделува на платформата Edmondo.

 

АНГЛИСКИ ЈАЗИК

РАСПОРЕД ЗА ДАЛЕЧИНСКО УЧЕЊЕ

ЛИНК

КОРИСНИ ЛИНКОВИ:

https://jetminds.org/Account/Login

http://eduino.gov.mk/

https://www.education.com/games/math/?gclid=EAIaIQobChMIxfm1zYOd6AIVDXiGCh3lRALFEAAYASAAEgJbQ_D_BwE
https://www.google.com/search?q=funtastic+mathematics.wordpress.com&oq=funtastic+&aqs=chrome.1.69i57j0l4j69i60j69i65j69i60.8075j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://mathsframe.co.uk/en/resources/resource/553/Defend-the-Tree

https://mathsframe.co.uk/en/resources/resource/504/Super-Maths-Bowling-Multiplication

https://www.topmarks.co.uk/maths-games/hit-the-button

https://mathsframe.co.uk/en/resources/category/7/multiplication-and-division

https://www.ixl.com/?partner=google&campaign=75174545&adGroup=3795773345&gclid=EAIaIQobChMIuu3YgpSd6AIV_eK7CB0CXAG7EAEYASAAEgLravD_BwE

http://oddelenskanastavaresursi.blogspot.com/2015/02/blog-post_8.html

https://www.stepbystep.org.mk/mk/biblioteka

https://funtasticmathematics.wordpress.com/2016/05/11/%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%b8-%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%be-%d0%be%d0%b4%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5/

https://marijajakovljev.wordpress.com/3484-2/

https://izvorcemk.wordpress.com/

http://www.sciencekids.co.nz/gamesactivities.html

(Наставните материјали може да се од интернет ресурсите за наставници)

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner