Општинско Основно Училиште
„Киро Глигоров“ – Скопје

И на далечина сме заедно

2020-05-03 23:07:26 ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

Почитувани родители и ученици, Ви благодариме што со Вашите изработки го збогативте нашиот прв, виртуелен патронен празник. Покажавме дека и на далечина можеме да бидеме заедно и успешни. Колективот на ООУ „Киро Глигоров“ продолжува со активности кои ќе ја будат желбата за учење кај нашите ученици.

Активности за период од 04.05. 2020 до 08.05.2020

ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

РАСПОРЕД ЗА ДАЛЕЧИНСКО УЧЕЊЕ

ЛИНК

МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

МАТЕМАТИКА

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ПРИРОДНИ НАУКИ

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ОПШТЕСТВО

ЛИНК

ЛИНК

МУЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ

ЛИНК

АНГЛИСКИ ЈАЗИК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

КОРИСНИ ЛИНКОВИ:

https://jetminds.org/Account/Login

http://eduino.gov.mk/

https://www.education.com/games/math/?gclid=EAIaIQobChMIxfm1zYOd6AIVDXiGCh3lRALFEAAYASAAEgJbQ_D_BwE
https://www.google.com/search?q=funtastic+mathematics.wordpress.com&oq=funtastic+&aqs=chrome.1.69i57j0l4j69i60j69i65j69i60.8075j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://mathsframe.co.uk/en/resources/resource/553/Defend-the-Tree

https://mathsframe.co.uk/en/resources/resource/504/Super-Maths-Bowling-Multiplication

https://www.topmarks.co.uk/maths-games/hit-the-button

https://mathsframe.co.uk/en/resources/category/7/multiplication-and-division

https://www.ixl.com/?partner=google&campaign=75174545&adGroup=3795773345&gclid=EAIaIQobChMIuu3YgpSd6AIV_eK7CB0CXAG7EAEYASAAEgLravD_BwE

http://oddelenskanastavaresursi.blogspot.com/2015/02/blog-post_8.html

https://www.stepbystep.org.mk/mk/biblioteka

https://funtasticmathematics.wordpress.com/2016/05/11/%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%b8-%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%be-%d0%be%d0%b4%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5/

https://marijajakovljev.wordpress.com/3484-2/

https://izvorcemk.wordpress.com/

http://www.sciencekids.co.nz/gamesactivities.html

(Наставните материјали може да се од интернет ресурсите за наставници)

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner